Sunday, November 28, 2010

Cum sa-mi fac blog?

Cate bloguri sunt in prezent in Romania? La data acestei postari, ZeList monitorizeaza 59414 bloguri. Nu te descuraja, foarte multe din acestea sunt bloguri "parasite", foarte multe din ele au doar cateva postari si un unic cititor in persoana chiar a autorului. Daca te simti inspirat, esti creativ si hotarat sa oferi un continut autentic cititorilor tai, vei avea si tu locul tau in blogosfera.Cum sa-ti faci, deci, blog

Pentru cineva care e incepator, as recomanda blogspot.com. Este platforma gratuita pusa la dispozitia bloggerilor de google. Este user-friendly, usor de folosit, usor de modificat sablonul. Pe de alta parte, worpress.com ofera o plaforma mai stabila, un aspect mai sofisticat dar si mai multe plugginuri obligatorii daca vrei sa schimbi/implementezi ceva pe blogul tau. Daca esti hotarat sa folosesti un domeniu propriu (.com, .ro etc.) cea mai buna alegere ar fi wordpress pe domeniul tau, atunci ai putea sa faci cu el orice ai vrea. Platforma gratuita de la wordpress e, insa, destul de restrictiva.

Deci, pana cand iti vei demonstra tie insuti si lumii ca poti avea succes in blogging, e bine sa incepi de pe o platforma gratuita. Daca am recomandat deja blogspot.com, hai sa discutam cum anume iti faci un blog pe aceasta platforma foarte usor de utilizat. In primul rand trebuie sa iti faci un cont google, care vine cu o multime de avantaje: mail (gmail.com), hosting gratuit de poze (picasa), blogger si alte optiuni, la fel de utile. In postarea urmatoare iti voi dezvalui cum sa procedezi ca sa iti faci un cont google, apoi, un blog pe blogspot.

No comments:

Post a Comment